Biografie

Eeva Koskinen

Na haar studie aan de Sibelius Academy in haar geboortestad Helsinki verhuisde Eeva Koskinen naar Nederland teneinde haar opleiding te voltooien bij Victor Liberman aan het Utrechts Conservatorium. Gedurende haar studietijd reisde zij ook frequent naar Frankrijk om te studeren bij violist Wladimir Spivakov. Eeva was prijswinnaar bij diverse concoursen zoals het Tibor Varga Concours en de Japan Music Competition en treedt regelmatig nationaal en internationaal op als solist en als kamermusicus. Zij is mede-oprichter van het USQ. In 2001 volgde haar benoeming tot eerste concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Eeva Koskinen maakt ook deel uit van het Trio Finlandia en is als docente verbonden aan het Utrechts Conservatorium.

Katherine Routley

De Australische violiste Katherine Routley studeerde aan het Conservatorium of Music in Sydney, de Indiana University in Bloomington (U.S.A.) en het Utrechts Conservatorium. Zij kreeg les van onder meer Harry Curby, Yuval Yaron, Stanley Ritchie, Victor Liberman en Philip Hirschhorn. Zij won diverse prijzen en beurzen die haar in staat stelden om haar studie buiten Australië voort te zetten. Haart liefde voor kamermuziek bracht haar in contact met Walter Levine, Felix Ayo, Eli Goren, Sandor Végh en Gidon Kremer. Katherine is mede-oprichter van het USQ en maakt sinds 1989 tevens deel uit van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

Mikhail Zemtsov

Mikhail Zemtsov kreeg zijn eerste vioollessen van zijn moeder Loudmila Levinson en vervolgde zijn studie aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou (altviool en compositie).Hij behaalde zijn diploma's als solist met onderscheiding aan de Associated Board of the Royal Schools of Music (B. Dinerstein), de Hochschüle für Musik in Hamburg (M. Nichetianu) en het Conservatorium van Maastricht (M. Kugel). Mikhail volgde directielessen en masterclasses bij Lev Markiz, Juozas Domarkas, Neeme en Paavo Järvi, Gianandrea Noseda en Daniel Raiskin.

Mikhail speelt met gitarist Enno Voorhorst in het Duo Macondo en richtte het Zemtsov Viola Quartet op met zijn echtgenote Julia, zijn broer Alexander en zijn dochter Dana. Hij is als docent verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, waar hij tevens het strijkorkest dirigeert.

Sebastian Koloski

Sebastian Koloski werd geboren in Bremen (Duitsland). Hij studeerde cello aan de Musikhochschule Freiburg bij Christoph Henkel en voltooide zijn studie in de U.S.A. bij Aldo Parisot. Na zijn terugkeer naar Europa speelde hij regelmatig als free-lance cellist bij de Berliner Philharmoniker. Sebastian Koloski woont thans in Nederland waar hij mede-oprichter was van het USQ. Naast zijn intensieve werkzaamheden als kamermusicus is hij ook als free-lance cellist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en is lid van het Orquestra de Cadaques in Spanje. Sebastian Koloski is hoofd van de afdeling kamermuziek  aan het Conservatorium van Utrecht.


biografie

"Veelzijdig, dynamisch, grenzeloos"
 

Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici van het USQ in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten. Ook speelt het kwartet op ongebruikelijke concertlocaties. De uitstekende reputatie in de muziekwereld heeft het Utrecht String Quartet vooral verkregen door hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire en door samen te werken met hedendaagse componisten. Deze veelzijdigheid bewijst het kwartet tijdens internationale tournees naar Frankrijk, Duitsland, Engeland, Canada, de Verenigde Staten en Australië.
 
In juli 2010 maakte het kwartet zijn Canadese debuut tijdens het Ottawa Chamber Music Festival en in 2011 en 2013 volgden concertreizen naar de Verenigde Staten met o.a. een optreden in de Library of Congress te Washington en de Frick Collection in New York. In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Vredenburg in Utrecht en Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Sinds 2010 heeft het USQ zijn eigen meerdaags kamermuziekfestival in Vredenburg Leeuwenbergh (Music and Art Days). Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd. Een omvangrijke collectie cd's verscheen op het label MDG. Voor deze opnames kreeg het USQ uitstekende kritieken in alle gerenommeerde muziektijdschriften zoals The Gramophone, BBC Music Magazine, USA Fanfare en het Duitse blad Fono Forum.
 
Als Quartet in Residence is het kwartet verantwoordelijk voor de kamermuziekklas van het Utrechts Conservatorium.
 
Het kwartet werkt succesvol samen met partners in de kamermuziek als Pieter Wispelwey, Thomas Oliemans, Severin von Eckardstein, Michael Collins, Vladimir Mendelssohn, Isabelle van Keulen, Arno Bornkamp, Christianne Stotijn, Pauline Oostenrijk, Ivo Janssen, Nobuko Imai, Ralph van Raat en Alexander Madzar.
 
Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd. Een omvangrijke collectie cd’s verscheen op het label MDG. Voor deze opnames kreeg het USQ uitstekende kritieken in alle gerenommeerde muziektijdschriften, zoals The Grammophone, het BBC Music Magazine, het USA Fanfare en het Duitse blad Fono Forum.