Nieuws

Al 30 jaar muzikaal avontuur

Al 30 jaar muzikaal avontuur

In 1985 ontstond het Utrecht String Quartet uit een groep musici met een passie voor kamermuziek. In drie decennia is het Utrecht String Quartet zijn missie trouw gebleven: het werk van onterecht vergeten componisten voor een breed publiek toegankelijk maken en zo de blik op de muziekgeschiedenis verbreden. Om dit jubileum te vieren presenteert het USQ drie  avontuurlijke concerten in zaal Hertz van TivoliVredenburg met een belangrijke rol voor drie gasten.

Voor het concert op zaterdagavond 10 oktober 2015 (20.00 uur) maakte bariton Thomas Oliemans een keuze uit het repertoire voor bariton en strijkkwartet: Dover Beach van Samuel Barber en Notturno van Othmar Schoeck. Het kwartet speelt bovendien het beroemde Adagio van Barber en Capriccio op. 81 van Mendelssohn.

Het tweede concert is op woensdagavond 10 februari 2016 en begint eveneens om 20.00 uur. In dit concert is een hoofdrol voor de cello weggelegd. Cellist Pieter Wispelwey nam onlangs met het Utrecht String Quartet het Eerste Strijkkwintet van Tanejev op. Tijdens dit concert hoort u het werk live, samen met een strijkkwintet van Boccherini.

Het derde en laatste concert is op zondagochtend 13 maart 2016 en begint om 11 uur. Ralph van Raat speelt met het kwartet het pianokwintet van Leo Ornstein. Alsof je Skrjabin, Debussy, Bartók en Prokofjev in een blender stopt, met als resultaat een bruisende en ongehoorde klankfontein. Het kwartet speelt bovendien het eerste strijkkwartet van Mossolov en zocht daarbij filmbeelden uit Russische stomme films uit de jaren twintig.

 

Bestel hier uw kaarten!

 

Deze concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, het Fentener van Vlissingen Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Autorijschool Brijder.